”Raising awereness through madness" Jag är beredd att anta utmaningen för att samla in pengar för en god sak”

Hösten 2018 kommer cirka 60 personer från Sverige åka till Afrikas savann för att springa från Monduli till Serengeti. Men innan dess så har vi som mål att samla in 1.500.000 kr till Aktivisfonden. Fonden stödjer barn med särskilda behov till ett aktivare och därmed roligare liv. Det är tredje året som Aktivisfonden drar igång projektet och med 2016 i minnet där lite drygt 20 personer samlade in över 700.000 kr och besteg Killimanjaro, väldens högsta fristående bergstopp.

 

The Serengeti Run är ett välgörenhetsprojekt startat av Aktivisfonden, vars mål är att hjälpa unga med funktionshinder i deras rätt och möjlighet att idrotta. Alla pengar som skänks till Aktivisfonden går oavkortat till de som gått miste om så många möjligheter och förmåner i livet på grund utav deras funktionshinder. Vi talar om en stor grupp människor som få vågar tro på eller ge en chans. De vars muskler bråkar, vars tankar går på upptäcktsfärder eller vars humör inte alltid följer samhällets förväntningar. Men även de som vågar tänka annorlunda och som inte ser världen genom samma enformiga ögon som oss andra. Vem är det som bestämmer att dessa människor inte är kapabla till något och vem har hittat på att de till skillnad från alla andra, inte skulle behöva ett socialt liv, intressen, god hälsa, vänner och gemenskap?

The Serengeti Run är mer än ett välgörenhetsprojekt, det är ett sätt för oss att berätta för alla dessa ungdomar att vi ser er och vi är redo att ge er en chans. Så snälla, hjälp oss att hjälpa de barn som inte har det lika lätt som oss andra.

För mer information och för att följa vårt spännande äventyr  gå in på The Run´s Facebook-sida.


The Serengeti Run Facebook